Hangot adó plüss szibériai husky 12 cm

2300 Ft

Elfogyott

Leírás

Plüss webáruházunkban a híres szánhúzó kutyafajta a Kelet-Szibériából származó husky élethű mása is megtalálható. Ez a 12 cm nagyságú négylábú ráadásul még hangot is képes kiadni magából.

Ezek a kitartásukról és szívósságukról ismert kutyák 1925-ben gyerekek százait mentették meg. Az alaszkai Nome nevű városkában torokgyík járvány tört ki. A veszedelmes betegség elleni szérumot a viszontagságos időjárási viszonyok miatt lehetetlen volt eljuttatni a településre. Az utakon nem lehetett autóval közlekedni, a tomboló vihar miatt a légi közlekedés is megbénult, a hajók pedig az erős fagy következtében nem járhattak. Egyedüli opcióként a huskykra számíthattak a városlakók.

A szánhúzó kutyák borzasztó körülmények közepette 1085 kilométert tettek meg mire célba értek a rakományukkal, ezzel megmentve az ott lakó gyerekek életét. Az egyik hős kutyáról Baltoról még szobrot is emeltek, mely a New York-i Central Parkban található. Legyenek neked is plüss hőseid, akikkel eljátszhatod Balto és barátai történetét.

További információk

márka

kollekció

méret