Posted on

Klasszikus Teddy mackók elérhető áron

A plüss mackók története egészen a 20. század elejéig nyúlik vissza. 1902-ben születtek meg a ma ismert és igen közkedvelt játék medvék ősei.  Képtelenség megmondani, hogy pontosan kinek a nevéhez fűződik a legelső  plüss maci feltalálása, ugyanis a kedves plüssállatot egymástól teljesen függetlenül, szinte egy időben két játékkészítő mester is megalkotta.

Balra látható Steiff 55 PB elnevezésű macija, jobbra pedig Michtom Teddy-je

Margarete Steiff nevéhez a 55 PB, míg Morris Michtom-hoz a Teddy’s bear elnevezésű modell fűződik.

A későbbiekben minden ilyen jellegű játékot Teddy mackónak hívtak. Michtom-ot Theodore Roosevelt amerikai elnök medvés kalandja ihlette meg, így esett a választása a Teddy’s bear (Theodore medvéje) névre.

A plüssfigurák elkészítése óta több, mint 100 év telt el, azonban a Teddy-k népszerűsége azóta is töretlen.

Akárcsak a ruhaiparban, úgy a plüss mackók terén is fokozatosan változtak a trendek. Megjelentek az extravagáns külsejű  játékok. Némelyiküknek hatalmas szeme volt, akadtak köztük olyanok, melyek változatos és élénk színekben pompáztak, egyes mackókat még focilabdává is át lehetett alakítani.

A technika előrehaladtával a játékgyártók előrukkoltak a zenélő, beszélő plüssállatokkal, manapság pedig az interaktív plüssjátékok korszakát éljük.

Technológiai fejlődés ide, vagy oda sokan máig a klasszikus küllemű Teddy mackókhoz ragaszkodnak, ugyanis ezeknek a gyermekjátékoknak megvan a maga sajátos varázsa.

A hagyományos játékmackók iránt érdeklődőknek ajánljuk a régi időket visszaidéző, retro kinézetű plüss medvéinket.